25 Temmuz 2009 Cumartesi

18.maccabiat Açılış Töreni

Şimdi de açılış törenine geçelim.Uzun zaman stadın yanında bekledikten sonra stada giriş yaptık.İşte o fotolar...

Maccabiatlar için önemli bir an önenmli biri Sir Boby Charlton açılış töreni öncesi İngiltere takımı ile birlikte Ramat Gan stadyuma giriş yaptı.Makinemdeki en iyi ve önemli foto heralde.

İsrailli gençler kıyafetleriyle birlikte araçların üzerinde dans ediyorlardı.


Amerika ekibi en kalabalık katılan ekip onlardı.Yaklaşık 900 kişi zaten İsrail'den sonra en çok madalyayı da onlar aldı.


Turnuvanın en eğlenceli ve gürültücü ekibi Brezilya.



Bunlar Hindistanlı ekip,fotolardan gördüğünüz üzere olayı çok ciddiye alıyorlar.Ben ilk gördüğümde heralde başbakan düzeyinde falan katılım gösterdiler dedim.Fakat Türkiye'ye döndüğümde JLTV'de gördüm sanırım Kriket takımı antrenörü veya yöneticisi.Kültür farkı işte..



Bizden önce giriş yapan Venezuella ekibi.Hindistanın aksine onlarda ayaklarında Crocslar ile katıldılar açılış törenine



Ve Türk ekibi alana giriş yapıyor.Yaklaşık 40 kişilik sporcu,antrenör ve yöneticilerden oluşan grub,Türkiye'yi en iyi şekilde Maccabitlarda temsil ediyor.



Türk ekibi 30.000 kişilik Ramat Gaan stadına giriş yapıyor.Açıkçası bu fotoğrafın çekildiği an'a kadar organizasyonun büyüklğü ve önemini fark edememiştim.Fakat Stada giriş yaptıktan sonra organizasyonun önemini ve heyecanını daha iyi hissetmiş oldum.Stadın doluluğu ve sesler hepimizi heyecanlandırdı.


Türk ekibi Ramat Gaan stadyumunda.



İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ile Başbakanı Binyamin Netanyahu açılış töreni sırasında


Hani derler ya 7 den 77 ye herkes ordaydı.Evet bu resimde bunun bir örneği.Güney Afrikalı sempatik bir amca.
İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'in konuşması.



Olimpiyat Madalyalı Jason Lezak meşaleyi yakıyor.Ve Maccabiatların başladığını resmi olarak ilan ediyor.Resmi diyorum çünkü bizimkiler maçlara pazar günü başlamıştı bile program çok yoğun olduğundan aslında maçları önceden başlatıyorlarmış.



Ve meşale yanar.....


Son olarak da kapanış,Kapanış ve staddan ayrılmamız gece yarısı 12:30 1:00 civarıydı.Sporcuların ertesi günü maçları vardı.Açıkcası bu onları sanırım biraz yordu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder