3 Ağustos 2009 Pazartesi

Maccabiat Tenis

Teniste 2007’de Roma’dan 2 altın madalya ile dönen Çağla Azgari bayanlarda, Erkeklerde ise Tali Şalhon ile Türkiye’yi temsil ettik.Çağla ilk maçını Aisling Leonard İngiltereli rakibini 6-0 ve 6-2’lik oyunlarla zorlanmadan geçti.Eleme maçlarının ilginç olan yanı Maçlarda hakemin olmaması.Topun dışarıda/içerde oluşunu rakip ile konuşarak,o an ki jest ve mimikler ile belli ediyorsun.Anlaşmazlık olması durumunda hakem çağrılıyor ve sayı tekrarlanıyor.Hakem 10 dakika maçınızı seyretmeye devam ediyor.Sorun yoksa tekrar diğer maçlara bakmaya gidiyor.Bu yüzden de maçlarda biraz sinir harbi şeklinde geçebiliyor.İkinci maçta Amerikalı rakibine karşı 5 defa maç sayısı kullanan Çağla ,Carly Small’ı 6-4 ve 6-4’lük oyunlarla geçti.3.karşılaşmasını İsrailli rakibi Liat Zimmerman karşısında oynayan Çağla maçı 6-0 ve 6-0 oyunlar ile kaybetti.Liat Zimmerman’nın favori olduğu turnuvada oynadığı 3 maçta rakiplerine sadece 1 oyun verdi.
Çağla Bronz madalya için yarıştığı çeyrek tur maçında Amerikalı rakibini 6-4 ve 6-3 yendi.Bronz madalya maçlarında Yarı Finalde ise Jennifer Newman’a 6-3 ve 7-5 yenildi.

Erkek temsilcimiz Tali Şalhon ilk maçını Kostarikalı rakibi karşısında 6-0’lık skorlarla yenildi. İkinci maçında Brezilya’lı Jonathan Czemy’e şansız bir şekilde 6-4 ve 7-5’lik skorlarla kaybetti.

Bayanlar Çiftlerde Çağla’nın takım arkadaşı Almanya’dan Lara Schultz oldu ilk maçını rakibin çekilmesi ile direk geçen Çağla ve Lara. İkinci maçında İsrail takımına 6-1 ve 6-0 ile yenildi. Karışık çiftlerde Tali ve Çağla Fransa takımına ilk maçında 6-4 ve 6-2 yenildi.

Tenis bayanlarda Rona Lavian israilden finalde Liat Zimmerman'nı yenerek altın madalyayı aldı Liat gümüş madalyayı elde etti.
3.lüğü yine bir israilli Anastasia Etkin aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder